REKLAM
X
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Home / Genel / İbrahim Saraçoğlu Ödem Attırıcı Kür Tarifi

İbrahim Saraçoğlu Ödem Attırıcı Kür Tarifi

Değerli okurlarımız; Ödem Attırıcı Kür tarifini vermeden önce ödem nedir? Neden oluşur? Vücuda zararları nelerdir? gibi soruları yanıtlayalım.

Ödem Nedir?

Ödem, deri ve dokularda olması gerekenden daha fazla sıvı birikmesi durumudur. Ödem, daha çok ayak, el, kol, bilek gibi eklem bölgelerinde ve karın boşluğunda görülmektedir. Yani akşamdan sabaha uyandığınızda kendinizi kilo almış hissediyorsanız, endişe etmeyin vücudunuz ödem yapmıştır.

Ödem Neden Oluşur?

Ödem ve şişkinlik birçok sebepten dolayı olabilir, bu sebeplerin en yaygın olanlarını şu şekilde listeleyebiliriz.

  • Yetersiz su tüketimi
  • Aşırı tuz tüketimi
  • Obezite
  • Yetersiz ve sağlıksız beslenme
  • Hareketsiz yaşam
  • Hava değişimi
  • Kadınlarda regl dönemi

Ödem çok ciddi görülmeyen sebeplerden dolayı ortaya çıkıyor gibi görülse de çok ciddi hastalıklardan dolayıda ödem oluşabilmektedir. Eğer vücudunuzda ödem oluşuyor ise bu kalp yetmezliği, böbrek rahatsızlığı, karaciğer hastalıkları, varis, meme kanseri, romatizma gibi çok ciddi ve ölümle sonuçlanabilen hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle ödem asla hafife alınmaması gereken bir rahatsızlıktır.

Ödem Nasıl Önlenir?

  • Aşırı tuz tüketiminden uzak durun, yemeklerinize gereğinden daha fazla tuz katmayın.
  • Vücudunuzu susuz bırakmayın. Gün içerisinde minimum 2 litre su tüketin. Nasılsa faydalıdır diyerek gereğinden daha fazla su tüketiminden uzak durun.
  • Şekerli gıdalardan uzak durun çünkü şeker vücuda gereğinden fazla su almanıza neden olacaktır. Fazla suyu böbrekleriniz süzmez ve vücutta sıvı birikmesine neden olur.
  • Eğer aşırı kilonuz ve ise zayıflamaya özen gösterin. Aşırı kilo kan dolaşımını engeller, damarlara baskı oluşmasına neden olur ve bu durumda ödem oluşur.
  • Metabolizmanızı hızlandıracak sağlıklı gıdalar tüketin. Metabolizmayı hızlandırma , ödemin vücuttan atılması için oldukça önemlidir.
  • Hareketsiz yaşantıdan kaçının. Gün içerisinde imkanınız var ise spor yapın en azından günlük 40 dakika yürüyün.
  • Tüm bunların yanı sıra asitli içeceklerden, karbonhidrattan kaçının. Uyku düzeninize özen gösterin, ortalama 7 saat uyku uyuyun.

İbrahim Saraçoğlu Ödem Atıcı Kür Tarifleri

Prof. Dr İbrahim Saraçoğlu gibi önemli bilim insanlarının da tavsiye ettiği ödem atıcı ve zayıflatıcı kürleri paylaşalım;

  • Lahana – Maydanoz Kürü Malzemeleri

-3 adet Lahana Yaprağı

-15 adet Maydanoz ( taze olacak )

-Yarım Litre Su

-3 damla limon

Hazırlanışı; Oldukça basit bir kür olan lahana kürü, ciddi anlamda ödem atmaya ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Kaynamakta olan suyu 3 adet lahana yaprağını ve 15 adet maydanozu kesmeden atın ve 15 dakika boyunca kaynamaya bıraktıktan sonra süzün ve ılımaya bırakın. İçmeden önce 3 damla limon katın. Kürü sabah, öğle, akşam aç karnına tüketin. Bu kürü 7 gün uygulayıp 3 gün ara vererek toplamda 21 gün boyunca uygulayın. Bu kür vücudunuzda biriken fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olur ve bunun yanında yağ dokusunda biriken toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Kiraz- Vişne Sapı Kürü Malzemeleri

-30 gram kiraz – vişne sapı (kurutulmuş)

-Yarım litre su

Hazırlanışı; Yine oldukça basit malzemelerden oluşan Kiraz-vişne sapı kürün de kaynamakta olan yarım litre suya, kurutulmuş kiraz saplarını atın ve 5 dakika kısık ateşte demleyin. Bu kürü günde 1 kez kahvaltıdan 2 saat sonra 3 fincan tüketin. Bu kür vücuttaki ödemi atmasının yanı sıra idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Ayrıca menopoz dönemindeki kadınların kullanması tavsiye edilir. Özellikle kadınların regl döneminden 4-5 gün önce tüketmeye başlaması önemlidir. Çünkü regl döneminin öncesinde vücut sıvı biriktirmeye başlar.

Mısır Püskülü Kürü Malzemeleri

-5 gram kurutulmuş mısır püskülü

-1 su bardağı su

Hazırlanışı; Yine oldukça basit bir kür olan mısır püskülü kürünün malzemesini kolaylıkla elde edebilirsiniz. Kendi evinizde mısırın püsküllerini kurutarak ya da hazır olarak aktarlardan satın alarak elde edebilirsiniz. Kaynamakta olan suya 1 tutam kurutulmuş mısır püskülünü ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte demleyin. Günde 1 kez akşam yemeğinden 2 saat sonra tüketin.

About Bahtiyar ÇİÇEK

Check Also

Saraçoğlu Bel, Boyun ve Sırt Ağrıları İçin Kür

Hareketsiz yaşam tarzı ya da uzun süre yanlış çalışmaya bağlı olarak oluşan sırt, bel ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir