REKLAM
X
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Home / Hastalıklar / Saraçoğlu Kireçlenme İçin Çınar Yaprağı Kürü

Saraçoğlu Kireçlenme İçin Çınar Yaprağı Kürü

Kireçlenme son yıllarda adına sıkça rastladığımız rahatsızlıklardan birisidir. Hareketsiz yaşam, yanlış çalışma koşulları, obezite ve yaşlanmaya bağlı olarak boyun, bel, diz, parmak, bilek, kol, omuz gibi eklem bölgelerinde kıkırdak yapısının bozulmasıyla ortaya çıkan ve inanılmaz ağrılara sebep olan bir rahatsızlıktır. Bu yazımızda kireçlenme sorunu için Saraçoğlu Çınar Yaprağı Kürü ile sizlere yardımcı olacağız.

Saraçoğlu Çınar Yaprağı Küründen bahsetmeden önce Çınar Ağacından bahsedelim;

Geleneksel tıpta yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde kullanılan Çınar Yaprağı, günümüzde de uzmanlar tarafından birçok rahatsızlığın tedavisinde kullandırılmaktadır. Çınar ağacı Anadolu‘ya özgü bir bitki türüdür ve alternatif tıpta Çin, İran ve Uzakdoğu ülkelerinde halen kullanılmaktadır. Hatta İbn-i Sina diş ve eklem bölgelerindeki ağrıların tedavisinde Çınar Yaprağını kullanmıştır.

Çınar Yaprağının içeriğinde bulunan antioksidan, flavonoidler, glikositler, triterpenoidler, tanen ve kafeik asit gibi etmen maddeler sayesinde günümüzde dermatolojik, ağız ve diş sağlığı, kanser, romatizmal ve kireçlenme gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Bu bilgilerin ardından kireçlenme sorunu için Saraçoğlu hocamızın da tavsiye ettiği kürümüzü açıklayabiliriz;

Saraçoğlu Kireçlenme İçin Çınar Yaprağı Kürü

Çınar yaprağı kürü hazırlanış itibari ile oldukça basit bir kürdür. Çınar ağacı yaprağını aktarlardan ya da semt pazarlarından kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Kafi miktarda Çınar Ağacı yaprağını demliğe koyun. Kaynamakta olan sıcak suyu ekleyin ve bu şekilde 5 dakika kadar daha kısık ateşte kaynattıktan sonra içmeye hazır hale gelecektir. Bu kürü haftada 2 kere muhakkak tüketin. Düzenli kullanımda rahatsızlıklarınızda ciddi derecede iyileşme gözlemleyeceğinize emin olun.

Tüm bunların yanında sağlıklı bir yaşam için kesinlikle spor yapmaya özen gösterin. Düzenli olarak yürüyüşe ve koşuya gidin, her gün kültür fizik hareketlerinizi doğru şekilde yapın, kilonuza dikkat edin, yetersiz ve dengesiz beslenmeden kaçının, hazır gıdalardan elinizden geldiğince uzak durun, şeker ve aşırı karbonhidrat tüketiminden uzak durun, sağlıksız yağlardan uzak durun.

About Bahtiyar ÇİÇEK

Check Also

Kansızlığa İyi Gelen Gıdalar Nelerdir?

Çağımızın hastalıklarından biri olan kansızlık tıp dilinde anemi olarak adlandırılır. Başta yetersiz ve sağlıksız beslenmeden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir