Konuşanlar Programına RTÜK tarafından inceleme başlatıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, EXXEN platformunda yayınlanan ‘Konuşanlar’ programına ilişkin olarak inceleme başlattı.
Ünlü komedyen Hasan Can Kaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Konuşanlar’ programında geçen bazı diyaloglar RTÜK tarafından dikkat çekti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Türk aile yapısına uygun olmayan diyalogların yayınlanması sebebiyle ‘Konuşanlar’ programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

‘DEFALARCA UYARDIK’
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından duyuru yayımladı. Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği “Konuşanlar” isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

İZLEYİCİ KİTLESİ ARTIYOR
Önce YouTube platformu üzerinden yayınlanan ‘Konuşanlar’ programı izleyici kitlesindeki artış sebebiyle Acun Ilıcalı’ya ait Exxen platformu tarafından satın alındı. Exxen platformunda yayınlanan program her geçen gün izleyici kitlesini arttırmaya devam ediyor.
